Deelnemen

Zonneweide Leudal biedt met betrekking tot participatie een tweetal mogelijkheden. Deelnemen kan door in te schrijven voor een postcoderoos of door middel van crowdfunding.

Postcoderoos

Een postcoderoosgebied is een gebied waarvan de vier cijfers van de postcode gelijk zijn. In dit gebied staat een installatie voor duurzame energieproductie, in dit geval een zonneweide. Deze installatie is (deels) door een collectief in de buurt aangeschaft. Dit collectief kan een energiecoöperatie of een VvE zijn. De regeling houdt in dat leden van het collectief een korting krijgen van 10,13 cent per kWh op de Energiebelasting.

In het geval van Zonneweide Leudal kunnen omwonenden met de postcode 6093 en omwonenden met postcodes die grenzen aan 6093 zich inschrijven om deel te nemen en in aanmerking te komen voor duurzaam opgewekte zonnestroom.

Crowdfunding

Via crowdfunding kan iedereen mee investeren in de zonneweide. Dat kan door een deel van de zonneweide te kopen. Met dat deel profiteer je direct van de door jou op de zonneweide opgewekte duurzame energie. Het rendement is een vooraf vastgesteld percentage van je investering en geeft daarmee zekerheid voor de afgesloten termijn.

Wil je benaderd worden voor deelname aan de postcoderoos of weten wanneer je kunt investeren via crowdfunding? Laat dan je naam, adres, postcode en e-mailadres achter via het contactformulier. Zodra de zonneweide gerealiseerd wordt ontvang je bericht!